Majonäs

Eftersom jag gjort maränger idag så fick jag över en massa äggulor, och jag är inte direkt den som vill slänga mat bara så där, riktigt så rik är jag inte haha.
Nä till nytta kom dom, i form av Majonäs vilket är något jag velat testa länge men inte riktigt vågat.

Ingredienser:

  • 2 st äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2,5 dl matolja
  • salt & peppar
  • 1 tsk vitvinsvinäger (hade inte det hemma så testade med balsamvinäger, funkade utmärkt)

Själv hade jag 7 äggulor (är inte sådär förtjust i recept ju) haffade nån senap i skafferiet och hade i äggulor, senap, salt och peppar i en blender för att sen slå på maskinen och lät en fin stråle olja hällas i till önskad konsistent.


Det var lättare att göra än jag trodde och supergott, nästa gång

ska jag testa att ha i lite citron oxå :D



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0