Den perfekta tårtan?

Inspirationschock!

Minst sagt.
Letar inspiration och godsaker på olika bloggar. Hittat en riktigt mysig blogg med massa tips och oerhört vackra kreationer i form av tårtor mm. Hade verkligen velat börja fixa och dona med sugerpaste, göra vackra blommor och utsmyckningar till både tåtor och kakor, en annan sak jag vill testa göra är maccaroons, ser ju supersmarrigt ut men skulle nog vilja göra dom till någon form av evenemang eller när någon ska firas....
Och tårtor är knappast nått man gör var dag, typ 2 gånger om året snarare haha. Fast jag har stor familj så kanske man skulle ta över allt födelsedagsbakande så hade jag nog varit proffs om två tre år. Ska köpa hem sugerpaste i dagarna och fixa lite. Kan ju göra det "lätt" för och skaffa mallar till blommor och annat pyssel så det kanske jag investerar i.
Vad skulle ni vilja se i bloggen, någon som har några tips på hur en perfekt tårta ska smaka och se ut?
Faschineras över hur duktiga folk är. Allt dom kan komma på. Vad gäller allt egentligen men just bakkonst, detta är ju något jag ser som en hobby, laga mat, baka osv. Älskar det och hade lätt velat haft en cateringsfirma eller varför inte ett fik eller ett bageri.
Tänk att få se något av dom här proffsen när dom gör sina tårtor eller gottebord. Hmm Borde nog kolla youtube, där om nått borde det ju finnas en massa "How to do" klipp.
Kom gärna med tips , som sagt, och ideer om vad ni vill se i denna blogg så ska vi se om jag vågar mig på det haha
Sockerrus Kreation till ett bröllop
Black Lace cookies av SweetSugarBelle
Detta är dom två sidorna jag kollar runt på jus nu:)

Lasagne

Tant Mias goda lasagne. Det bästa med den är variationen, precis som med alla andra färsrätter.
Denna Lasagne börjades göras dagen innan, eller rättare sagt kvällen innan när dottern somnat haha. Mest pga att jag jobbat sent och inte ätit  sen frukost så jag vart väldans hungrig. Så jag gjorde köttfärssås, med lite doppbröd till, hur gott som helst och det gick snabbt. Gjorde mycket med tanke på morgondagens Lasagne så slapp jag det momentet.
Ingredienser Köttfärs:
  • Fläskfärs  (Går naturligtvis att byta ut mot nöt, bland eller varför inte lamm tex)
  • Kross och pass tomat på tetra, eller burk
  • Överbliven Majs från föregående dag   (Älskar det där med att kunna ha i lite efter smak och sug)
  • Grön paprika
  • Några Champinjoner
  • Vitlök  (Ett måste för min del)
Kryddor: Salt, peppar, spiskummin och oregano  (Paprikapulver är att föredra men hade ingen hemma)

Bryn färsen, krydda, hacka vitlök, i med vitlök, tomat, majs, svamp och paprika, låt puttra en stund, Klart :D

Ingredienser:
  • Köttfärssås
  • Lasagne plattor
  • Bechamelsås
  • Ost (Här en julost som behövde användas )
Värmde min köttfärssås, spädde med lite vatten, redde den lite, (Jag vet motsägelsefullt haha)
Sen varvar man Sås, Köttfärs och sen  Plattor. In i ugnen ungefär 30 min på ca 200 grader.
Läs på förpackningen om pastans tillagningstid. Ta ut lasagnen och riv (MYCKET) ost på om du nu gillar det
och ha gärna på lite oregano eller basilika både för smaken och till syns skull och låt Lasagnen stå i ugnen ca 10 min till, eller tills osten fått lite färg.
Et Voila:D Lite sallad till, hur gott som helst!

Mias goa limpa!

Här kommer bröd nr 2. Blev mer nöjd med detta, smaken rätt så likt det första brödet men ser ju så mycket snyggare ut... Haha ögat ska ju få sitt också.
Ännu en gång, inget direkt recept but here it goes..
Ingredienser:
  • Vetemjöl
  • Vatten
  • Mjölk
  • Sirap
  • Salt
  • Socker
  • Solrosfrö
1. Blanda lika delar vatten och mjölk. Värm till fingervarmt, ca 37 grader. Blanda i sirap, kanske en halv dl. Ett kryddmått salt och ett kryddmått socker. Häll över till en skål med en halv jäst och låt jästen lösas upp.
2. Blanda i ca 2-3 dl mjöl, lite beroende på hur mycket degvätska du har. Blanda i solrosfrön och blanda sedan i mjöl tills du har en fin och slät deg som är lite "sticky", Den ska alltså inte vara helt torr utan lite kladdig. Låt jäsa i ca 40 min till dubbel storlek.
3. Fick inte bild på nästa steg tyvärr. Men när degen jäst, ta upp den på ett mjölnat bord, dela i två delar och lägg i två brödformar som du pudrat med mjöl. Detta för att brödet ska lätt stjälpas ut formarna sen när det gräddats klart. Gjorde om mitt misstag och hade ugnen till en början på 175 grader. Kollade sedan ett recept där ugnen skulle vara på 250 grader, så efter ca 30 min satte jag ugnen på 250 grader och resultatet blev superb. Om jag hade satt ugnen på 250 grader från början så tror jag att mitt bröd blivit ännu mer luftigt och antagligen rest sig mer men jag är nöjd med resultatet :) Testa er fram ....
/media/5F4D-149E/DCIM/103PHOTO/SAM_4091.JPG
/media/5F4D-149E/DCIM/103PHOTO/SAM_4092.JPG
/media/5F4D-149E/DCIM/103PHOTO/SAM_4093.JPG
/media/5F4D-149E/DCIM/103PHOTO/SAM_4094.JPG
/media/5F4D-149E/DCIM/103PHOTO/SAM_4095.JPG
/media/5F4D-149E/DCIM/103PHOTO/SAM_4096.JPG
/media/5F4D-149E/DCIM/103PHOTO/SAM_4097.JPG
/media/5F4D-149E/DCIM/103PHOTO/SAM_4098.JPG
/media/5F4D-149E/DCIM/103PHOTO/SAM_4099.JPG
/media/5F4D-149E/DCIM/103PHOTO/SAM_4100.JPG
/media/5F4D-149E/DCIM/103PHOTO/SAM_4101.JPG
/media/5F4D-149E/DCIM/103PHOTO/SAM_4102.JPG
/media/5F4D-149E/DCIM/103PHOTO/SAM_4103.JPG
/media/5F4D-149E/DCIM/103PHOTO/SAM_4104.JPG
/media/5F4D-149E/DCIM/103PHOTO/SAM_4105.JPG
/media/5F4D-149E/DCIM/103PHOTO/SAM_4106.JPG
/media/5F4D-149E/DCIM/103PHOTO/SAM_4107.JPG
/media/5F4D-149E/DCIM/103PHOTO/SAM_4108.JPG
/media/5F4D-149E/DCIM/103PHOTO/SAM_4109.JPG
/media/5F4D-149E/DCIM/103PHOTO/SAM_4110.JPG
/media/5F4D-149E/DCIM/103PHOTO/SAM_4111.JPG
/media/5F4D-149E/DCIM/103PHOTO/SAM_4112.JPG
/media/5F4D-149E/DCIM/103PHOTO/SAM_4113.JPG
/media/5F4D-149E/DCIM/103PHOTO/SAM_4114.JPG
/media/5F4D-149E/DCIM/103PHOTO/SAM_4115.JPG
/media/5F4D-149E/DCIM/103PHOTO/SAM_4116.JPG
/media/5F4D-149E/DCIM/103PHOTO/SAM_4117.JPG
/media/5F4D-149E/DCIM/103PHOTO/SAM_4118.JPG
/media/5F4D-149E/DCIM/103PHOTO/SAM_4119.JPG
/media/5F4D-149E/DCIM/103PHOTO/SAM_4120.JPG
/media/5F4D-149E/DCIM/103PHOTO/SAM_4121.JPG
/media/5F4D-149E/DCIM/103PHOTO/SAM_4122.JPG
/media/5F4D-149E/DCIM/103PHOTO/SAM_4123.JPG
/media/5F4D-149E/DCIM/103PHOTO/SAM_4124.JPG
/media/5F4D-149E/DCIM/103PHOTO/SAM_4125.JPG
/media/5F4D-149E/DCIM/103PHOTO/SAM_4126.JPG
/media/5F4D-149E/DCIM/103PHOTO/SAM_4127.JPG
När brödet gräddats klar så lägg det att svalna på ett galler.
Sen håller brödet i ungefär 2 dagar. Men det kommer ta slut innan dess :P
Smaskens :D

Mias Havre och SolrosfröBröd...

Som sagt har det där med recept inte riktigt varit min grej, men ibland kan jag erkänna att det kan behövas, för att få till rätt smaker, kryddor och värme på ugnen.
Här är två bröd som är snabba och billiga att göra och man kan variera dessa ut i det oändliga bara genom att lägga i något nytt varje gång, I det ena har jag solrosfrön och havregryn, i det andra bara solrosfrön men varför inte testa ha  i oliver, soltorkade tomater, olika örter mm mm The sky is the limit... (det är väl rätt talesätt?)
Iallafall, dessa recept är inte från ett recept och därför kan jag inte ge er något specifikt mått och så vidare.
Ingredienser Bröd nr 1:
  • Vetemjöl
  • ca 1 dl rågmjöl
  • Vatten
  • Jäst
  • Salt
  • Sirap
  • En handfull Havregryn
  • En handfull solrosfrön
1. Värm vattnet till 37 grader, dvs fingervarmt. Smula i en halv jäst och lite salt. Rör om tills jästen löses upp.
Ha även i ungefär en halv dl sirap.
2. Blanda sedan i ca 2-3 dl mjöl, till en kletig massa i princip för att sedan röra ner solroskärnorna och havre. Därefter blandar du i mjöl tills det blir en fast men lite smått klistrig deg. Låt stå att jäsa i ca 30-40 minuter. Degen ska bli dubbelt så stor.
3. Degen i den svarta skålen är den till mitt bröd. Hade i lite för lite mjöl innan jäsning så fick arbeta in lite till. Men försök att inte arbeta för mycket med degen efter jäsning. För då blir inte brödet lika luftigt då man tar sönder alla dom fina luftbubblorna som skapats under jäsningen. Ett litet tips bara :)
4. Rekomenderar helt klart att man använder en brödform. Ni kommer själv få se skillnaden när det andra receptet kommer upp. Men självfallet funkar det utan.
Gjorde ett litet misstag här. Hade ugnen på 175 grader och det är på tok
för lite. Så det hela tog längre än vad jag trodde. Men slutresultatet var jätte bra, smaka gott och trevlig konsistens. Detta bröder var nog i ugnen ca 1 timme på 175 grader.
Bon apetite :)

Årets första semlor

Årets första "semlor"
Köpta bullar, smått tilltryckta haha
Och i detta fallet semlor med vaniljkräm
(eftersom vi inte tycker om mandelmassa)
och grädde, gjorda ihop med min lilla tös <3
SMARRIGT! :D
P.s ja det kommer en helt himmaluad variant senare d.s :D

RSS 2.0