Friterade Risbollar



Ingredienser

  • 300 g jasmineris, klibbigt ris
  • 2 st ägg
  • Vegetabilisk olja
  • Rostad lök
  • Citronskal
  • 1 klyfta vitlök
  • Curry
  • Svartpeppar
  • Cayennepeppar
  • Salt
  • Ströbröd
1. Blanda ris och övriga ingredienser. Forma till bollar och rulla dom i ströbröd. Ställ kallt innan fritering.

2. Bollarna friteras i ca 5-6 min, 180 grader.

Snabbt och intressant recept som är perfekt när man har lite ris över sen dagen innan. Och det går att förändra och blanda i nya smaker och ingredienser lite som man själv, kan även tänka mig att detta kan bli en trevlig dessert med kanske banan och choklad i. Eller varför inte ha lite mozarella inne i bollen :)

Lycka till :)

Kommentarer
Postat av: Lina

Ska prova dom idag Mmmm..Ser gott ut...

2011-11-07 @ 15:06:45
Postat av: MammaMia ;)

Härligt:D Berätta sen hur det gick :D

2011-11-09 @ 18:45:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0