Påsk middag ala Mia...

Påsken blev inte sig riktigt lik men superbra ändå. Äggenmålades och familjen samlades.
Hemma hos mig blev det hel"stekt" kyckling med potatis och en grön zuccini feta sallad...
Ingredienser Kyckling:
* 1 hel färsk kyckling (men går säkert fint med fryst oxå)
* 1 citron
* Några skalade morötter
* Cooktail tomater
* Rosmarin (Älskar rosmarin till kyckling)
* Örtsalt
* Svartpeppar
* Cayennepeppar
Zuccini sallad
* Skalet av 1 zuccini
* Citronsaft
* Fetaost
* Svarta Oliver
* Sallad som du föredrar
* Rödlök
Potatis (eller färskpotatis) och en påse bea sås hade vi till, kan inte göra riktig beasås men det kommer nog en vacker dag ska ni se :P
How its done:
1. Börja med att skala potatis eller ha den som den är. Ta din färska kyckling, (svårt att förklara här) men skinnet på bröstet  är lätt att "lyfta" så det blir rum för en eventuell fyllning under skinnet. I vanliga fall brukar jag göra en smörkryddblandning och trycka in, men idag lade jag in några krossade vitlöksklyftor.
Kryddade mina kycklingar med rosmarin, örtsalt, cayennepeppar och svartpeppar.
2. Lägg i några skalade morötter och cooktailtomater och vatten. Bulorna under skinnet är vitlöken.
Sen är det dags att hotta in dom i ugnen, ca 1 timme på 200 grader, vill du vara helt säker på att den ska vara helt genomtillagad så ha inne den en stund till, men ju längre du har den inne destu lättare är det att den blir torr.
3. Salladen är väldigt enkel, skär sallad av egen smak, här isbergssallad, skala zuccinin in till den mjukare delen, skär gurka,  smula i fetaost, drös på några svarta oliver och på med lite citronsaft, örtsalt och peppar. Yummi!
4. Pulversåsen känns väl inte riktigt som den passar in men är ett bra alternativ:)
Bonne apetit!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0